KOSTVEJLEDNING OG FOREDRAG OM  SPORTSERNÆRING

Til dig der har lyst til at træffe flere bevidste og informerede valg omkring din kost i relation til din sport. Og til dig der har et ønske om at fremme både din sundhed og præstation - og balancere dette med spisning for nydelse.

Jeg arbejder med sportsernæring ud fra en evidensbaseret tilgang. Jeg har dog erfaret ( i arbejdet med danske top-atleter) at viden om sportsernæring samt en nogenlunde angivelse af hvad og hvor meget der bør spises, ikke altid er tilstrækkeligt for at opnå succes med at optimere kostvaner på den lange bane. Ofte er det en fordel også at give noget opmærksomhed til hvorfor og hvordan vi spiser – og lære at lytte efter hvad kroppen fortæller os frem for blindt at lade os styre af en kostplan eller rigide kostregler.

Jeg kan bl.a. hjælpe med/tilbyde følgende i form af individuel vejledning:

  • Generel optimering af kostvaner
  • Optimering af kostvaner med fokus på styrkelse af immunforsvar ved gentagen sygdom eller overbelastningsskade
  • Hjælp til at håndtere vægtændring eller optimering af kropskomposition
  • Afdækning af væsketab samt væskestrategier
  • Optimering af restitutionsstrategi
  • Kost under træning og konkurrence
  • Sparring til håndtering af indvejningsstrategi
  • Hjælp til at spotte og håndtere syndromet ”Relativ Energimangel i Sport” (REM-S); et syndrom, som vidner om, at kroppen får for lidt energi i relation til pågældende træningsmængde
  • Hjælp til at spotte og håndtere forstyrret spisning og/eller spiseforstyrrelser i sport (er der mistanke om spiseforstyrrelse anbefales en udredning ved en klinisk psykolog, som har stor erfaring med spiseforstyrrelser i sport, som jeg samarbejder med)
  • Hjælp til udredning af jern- og vitamin D-status

 

Desuden tilbyder jeg foredrag omkring sportsernæring. Kontakt mig for en forespørgsel pr. email eller telefon.

[unex_ce_button id="content_pc2kpgrt6,column_content_zdyjteola" button_text_color="#d61e2a" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#d61e2a" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#d61e2a" button_border_hover_color="#d61e2a" button_link="http://www.bevidste-valg.dk/priser/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]PRISER OG BOOKING[/ce_button]

“Jeg flyttede til CPH som 17-årig. Dét, at flytte hjemmefra er en stor ting, men at skulle passe ind i et professionelt træningsmiljø, nye omgivelser - og komme fra en tryg "juniortilværelse" i Odense - det er ikke for småbørn. Kosten fik endnu mere betydning end tidligere. Christina hjalp mig gennem denne seje periode. For nok er jeg meget interesseret i kost og hvad der er bedst for at kunne præstere på højt niveau, men dét, at få det hele omsat til praksis var i starten udfordrende. Christina lærte mig at blive bevidst om mængden, typen og timingen af min kost og væskeindtag. Jeg lærte desuden at madplanlægge og fik lagt alle de ernæringsmæssige grundsten til min badmintonkarriere - og som senere har gjort mig til lidt af en madentusiast.

Jeg har mange gange takket Christina for at så de frø. Jeg kan kun gi' Christina de bedste anbefalinger med videre herfra.

Viktor Axelsen, OL-medaljetager, badminton, herre-single.

“Jeg har både op til OL i 2012 og i 2016 samarbejdet med Christina om, at fin-tune min vægt og kost-strategi op til konkurrence. Vejledningen har gjort en forskel – og var også medårsag til, at jeg i 2016 kom ud af overtrænings-syndrom og blev klar til OL 2016.”

Morten Jørgensen, 3 dobbelt Ol-medaljetager på “Guldfireren”.