ER JEG SULTEN? - ET MINDFUL SPISE-FORLØB 

Lær at tage styringen over din spisning frem for at den automatisk styrer dig – uanset om du er udfordret af fraværende overspisning, konstant er på kur eller skifter mellem begge dele. Dette trænes i det 8 ugers mindful spise-forløb ”Er jeg sulten?”

Forløbet vil hjælpe dig med at opdage hvor glædesfyldt og nydelsesfuldt, det er at spise med bevidst nærvær. Du vil gen-lære at stole på din medfødte evne til at spise den rette mængde mad (gen-lære at mærke sult og fyldthed). Og du vil lære at møde og håndtere behov, som fx stress, kedsomhed eller omgivende udløsere for spisning på en mere tilfredsstillende måde. Du vil lære at spise den mad du elsker frygtløst, uden skyld eller overspisning.

"Er jeg sulten?" er baseret på ”Am I Hungry?”; et mindful spise-program skabt af en amerikansk læge; Michelle May - og som har hjulpet tusindvis af mennesker i USA og verden over med at ændre deres forhold til mad. Ved at stille det utrolig enkle spørgsmål ”Er jeg sulten?” åbner du en dør til en dybere forståelse af hvad der driver dig til at spise. Dette er meget indsigtsfuldt, særligt når du opdager, at du egentlig ikke er sulten.

Forløbet er interessant for dig, der er kørt træt i stramme kost- og motionsprogrammer, pointtælling eller har afprøvet utallige kure eller fulgt ’ekspertråd’ for at tabe dig – uden det store resultat. Du kan måske ligefrem genkende, at du gang på gang ender i en slags ”Spis-fortryd-gentag-cyklus” og føler dig frustreret, skyldig og endnu mere mad-fokuseret end før du startede? Du er træt af at spilde så meget energi på hhv. fraværende overspisning og restriktiv spisning - og har lyst til at finde en holdbar middelvej, hvor du tager styringen over dine madvaner frem for at de styrer dig.

For mig at se handler sunde kostvaner og livsstil, ikke bare om hvad vi spiser (som kurene, bladene, kostplanerne, kostrådene ret ensidigt indikerer); men i høj grad også om at kaste lys på hvorfor og hvordan vi spiser. For mange af os handler overvægten, de overflødige kilo eller vores 'mad-stress' om, at vi har vænnet os til komfort- eller distraktions-spisning udløst af forskellige ’triggere’ – eller om, at vi spiser efter særlige regler (som vi efter noget tid går kold i, hvorefter vi igen spiser fraværende og typisk for meget). Denne ubevidste adfærd omkring vores kostvaner, hvor vi kører på automatpilot, er for mig at se helt afgørende at arbejde med, hvis vi skal slippe fri af den.

”Er jeg sulten?”-forløbet er altså ikke en ny kur. Men et forløb, der vil lære dig, at se, at du har et valg. Du kan fortsætte med seneste trendige  kur eller stramme kostplan – for så igen fraværende at overspise når du begynder at blive sulten, stresset, nedtrykt, tager på ferie eller du keder dig. Eller du kan lære hvordan du møder dine behov på en mere tilfredsstillende måde - og balancerer spisning for næring med spisning for nydelse. Løsningen på din udfordring har været inden for din rækkevidde hele tiden, men du har formentlig kigget ud (efter nye bedre kost- og ekspertråd) - i stedet for ind.

[unex_ce_button id="content_96lmrnora,column_content_2tllz1r0u" button_text_color="#d61e2a" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#d61e2a" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#d61e2a" button_border_hover_color="#d61e2a" button_link="http://www.bevidste-valg.dk/priser/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]PRISER OG TILMELDING[/ce_button]